Oikealla asenteella, joka päivä

Haasteessa kysyttiin, miten kukin meistä voisi parantaa omaa asennettaan ja vaikuttaa siihen, että työilmapiiri olisi positiivinen. Suomalaiset viettävät elämästään noin 30 vuotta töissä. Useimmat päivittäin ja suuren osan päivästään. Ei siis ole täysin yhdentekevää millainen ilmapiiri ja vuorovaikutus työpaikalla vallitsee. Ajatellaan, että luova ja inspiroiva ilmapiiri tuottaa tuloksellisuutta, mutta luovuus vaatii kukkiakseen ympärilleen sallivan, positiivisen ja turvallisen yhteisön. Kysymys on merkittävä, mutta samalla monimutkainen.

dsc_0865-1

Jokaisen meistä toimintatapoihin vaikuttaa oman persoonan lisäksi myös menneisyys. Kuten haasteessa todetaan, on hyvä pysähtyä miettimään, onko jokin oma toimintatapa vain vanha jäänne, josta voisi kenties luopua. Pyrkimys tähän on hyvä, mutta oman mielipiteen kyseenalaistaminen, erimielisyyksien salliminen ja ymmärtämiseen pyrkiminen vaatii tasapainoista ja vahvaa itsetuntoa. Hyvinvoiva ihminen jaksaa olla positiivinen, ymmärtäväinen ja salliva.

Aina muu elämä ja menneisyys eivät kuitenkaan pysy työyhteisön ulkopuolella. Siinä missä positiivisen asenteen ja kannustavan ilmapiirin ruokkiminen on suotavaa, on työyhteisön annettava tilaa myös inhmillisyyden toiselle äärilaidalle: surulle ja alavireelle. Todellinen vahva työyhteisö ymmärtää myös vaikeuksia ja elämän nurjia puolia, sillä ihmisen vahvuus syntyy myös vastoinkäymisistä.

Jos siis pysähdymme päivittäin miettimään, miten toisimme iloa ja positiivisuutta työyhteisöömme, voisimme myös pysähtyä päivittäin miettimään, miten työyhteisömme jäsenet voivat. Positiivisuutta voi luoda myös se, että antaa toiselle tilaa olla olematta positiivinen, jos elämä sellaista vaatii.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s