Mikä olisi paras tapa rekrytoida vapaaehtoisia Lilinkotisäätiölle – perinteinen vai sähköinen?

Kuva1

Tällä hetkellä kuudessa eri palvelutalossamme ja Långin päivätoiminnassa toimii yhteensä yksitoista vapaaehtoista. Vapaaehtoisten käyntien tiheys vaihtelee kerta viikossa käynneistä kerran kuukaudessa tapahtuviin käynteihin.  Toiminta on hyvin vaihtelevaa; yksittäisen asukkaan kanssa jutustelua, kaupassa käyntejä, ryhmän vetoparina toimimista, leireille ja kulttuuririentoihin viemistä sekä autokuskina toimimista.

Olemme käyttäneet useita eri väyliä etsiessämme vapaaehtoisia. Keinojamme ovat olleet ilmoittelu esimerkiksi Metro-lehdessä, Lilinkotisäätiön kotisivuilla ja Facebookissa, erilaisten ilmoitusten vienti julkisiin tiloihin, osallistuminen vapaaehtois- ja mielenterveysmessuille sekä yhteistyö verkostojen, kuten koulujen kanssa.

Olemme miettineet paljon miten kehittäisimme sähköistä markkinointiamme. Yhtenä uutena väylänä on ollut Facebook ilmoittelu Lilinkotisäätiön sivuilla. Suomen digimarkkinoinnin mukaan Facebookilla on noin 2 miljoonaa käyttäjää suomessa, joten markkinointi Facebookin kautta tavoittaa helposti useamman ihmisen kuin tavanomainen markkinointi esim. vapaaehtoismessuilla.

Haasteena meillä on, miten saisimme kohdennettua Facebook markkinoinnin juuri oikeille ihmisille. Vaikka meillä on Lilinkotisäätiön kotisivuilla ja Facebook sivuilla säännöllisesti mainoksia vapaaehtoistoiminnasta, ne eivät tavoita kovinkaan hyvin tällä hetkellä siitä kiinnostuneita ihmisiä. Lähes kaikki nykyiset vapaaehtoiset ovat löytäneet toimintaamme mukaan niinsanottuja perinteisiä markkinointikeinoja käyttämällä. Metro-lehden mainos tavoitti aikoinaan monia ihmisiä ja sen jälkeen järjestetyssä infotilaisuudessa oli mukana noin 20 ihmistä.

Herää siis kysymys, kannattaako tämän tyyppisessä toiminnassa käyttää Facebookia markkinoinnissa, kun kuitenkin on kysymys pienestä määrästä vapaaehtoisia, joita pystymme ottamaan mukaan toimintaamme. Liian suuren vapaaehtoismäärän hallinnointi voi käydä työlääksi, vaikka  vapaaehtoiset tuottavatkin runsaasti iloa ja hyötyä yhteisöllemme.

kuva2

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s